Goda exempel

Källsortering i Helsingborgs kommun med hela 8 olika fraktioner, varför har vi inte detta i Lidköping? Vi ligger långt efter många kommuner i Sverige, Borås kommun har sorterat vått och torrt i över 20 år, vilket glädjande nog är på gång i Lidköping nu med. Vi får källsortera hemma och som tack för allt det jobbet får vi importerade sopor som är osorterade, hur går detta ihop? Jo, vi har ett Värmeverk som eldar sopor i vår kommun. Vi vill understryka att vi INTE ÄR EMOT Värmeverket då de värmer upp över 90% av alla hushåll i kommunen, det är VAD de eldar vi inte gillar (t e x importerade osorterade sopor från England). Värmeverket blev anmälda för ca ett år sedan för för höga kvicksilverutsläpp – horribelt! Tänk om villaägare i Lidköping kunde välja grön el (värme från halm/flis/solenergi) mot en billigare taxa, det vore att vara hållbara på riktigt! Detta tog vi upp med Värmeverkets VD vid ett möte förra våren, vi får se vad som händer med det förslaget…to be continued!

 

Veronica Berling

Goda exempel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s