Planerings- och fikamöte! 22/11 15:00 på Spiken Nävermossen.

För drygt två år sedan valde några av oss i Miljöpartiets lokalavdelning i Lidköping att går ur densamma, efter 20 års arbete i fullmäktige, nämnder, i partiet med olika uppdrag och deltagande på utbildningar och kongresser över hela Sverige. Det var en skräckblandad upplevelse vill jag säga.

Vad det berodde på var bl a att vi blev motarbetade av en liten grupp inom partiet som tagit alla platser i styrelser och nämnder. En person innehade nästa alla poster. Vårt parti sysslade med baktalande av de som inte gillades av ordföranden och dennes kumpaner. Detta pågick i flera år under 2010-2014. MP satt i majoritet, men drev ingen grön politik, snarare röd och krävde inget i gengäld för vårt samarbete.

Vi försökte på det extra årsmötet ht 2013 att komma med en annan lista som förslag till kandidater inför valet. Vår lista var varvad mellan kvinnor och män och flera personer i partiet var representerade, en bredare förankring således än den första. Vi hade värvat 19 nya medlemmar som betalt medlemsavgiften och befann sig på mötet. Då ajournerade ordförande mötet och efter pausen bestämdes det att alla röstberättigade på mötet måste vara justerade enligt den nya medlemslistan som riks skickar ut. Enligt våra stadgar i partiet (Lidköping) finns ingen sådan paragraf, men ändå genomdrevs det. Man var såklart livrädda att den nya listan skulle vinna.

Valberedningen uttalade sig partiskt och vi häpnade, den uttalade sig om oss tre (på bilden nedan) som svåra att samarbeta med och detta hade självaste kommunalrådet sagt till valberedningen påstod de. Va?! En valberedning som uttalar sig om kandidaterna, lågvattenmärke så det skriker om det! En valberedning skall vara neutral! Under lunchen bestämde vi oss för det svåra beslutet – att lämna partiet. Trots att MP suttit i majoritet sedan 2002 händer mycket lite på miljöfronten i kommunen. Vi påverkar inte hållbart, fast vi kan! Värmeverket eldar vidare sina sopor, importerade sådana som bekant, vi hade fått nog. Att fortsätta i partiet hade varit att köra huvudet i väggen.

2820158050

Vi tre på bilden gick ur och även alla 19 nya medlemmar, som betalt medlemsavgift i god tid – sedan bildades Det Hållbara Alternativet!  Vi ställde upp i valrörelsen 2014 och var 40 röster från att ta ett mandat! Vi har påverkat politiken mer nu än någonsin när vi var med i MP. SVT har gjort en granskning av kommunerna i landet och i våras uppdagades skandalen om Lidköpings aska på tippen! Även om vi inte sitter i parlamentet påverkar vi, trots otaliga baktalandeförsök från delar av MP, kommunalrådet och andra hejdukar.

Känner du som vi,  att det inte finns något parti som driver gröna och hållbara frågor tillräckligt? Du är välkommen på möte söndagen den 22:e november 15:00 på Nävermossen hemma hos Linda Nieuwenhuizen. Vi kommer att diskutera framtiden och lite ekonomi. Vi kommer också att färdigställa ett medborgarförslag om en lågstrålande zon i kommunen samt en lokal för el- och strålningskänsliga. Denna lokal kan användas för vård, föreningsmöten, kalas, andakter och allt sådant som dessa människor är utestängda från. Vi är alternativet i Lidköping, vi vill skapa ett hållbart samhälle där alla kommuninnevånare bereds samma möjligheter att deltaga i det som kallas livet och vardagen! Kom på mötet med dina kloka synpunkter!

/Ordf. Veronica Berling

För vägbeskrivning ring:0737-267299

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s