Marcus Birro – Horror, horror

Läste följande på Birros FB igår kväll och kunde inte låta bli att reagera, eftersom jag bekant upprörs av politiska ting – när de är lågvattenmärken för mänskligheten. Så här skriver Birro utan att skämmas:

”Hur är det möjligt att en statsminister, när han äntligen visar sig och håller ett tal till nationen, kommer undan med att konstatera att ”Sverige varit naivt” rörande den islamistiska terrorn.
Vilket Sverige talar han om?
Han försöker erkänna att han och hans lakejer i sjuklövern totalt tappat all förankring till folket, och kanske försöker han visa att han nu förstått, men han bekräftar bara föraktet och likgiltigheten inför att det funnits miljoner svenskar som inte alls levt i naivitet de senaste fem, sex, sju åren. Många har förstått. Många har varnat. En del har fått löpa mediala gatlopp för att de vågat berätta. Jag är en av dem.
Så står inte och ljug inför svenska folket. Säg som det är istället.
Du kan ta det här talet direkt från mig. Du får det gratis.
Varsågod:

”Hej svenska folk. Jag, statsminister i Sverige, erkänner utan omsvep att både jag och samtliga etablerade partier totalt tappat kontrollen över vad som hänt och händer i vårt land. Vi är en krutdurk och jag är som jag varit ända sedan hösten 2014, absolut sist på bollen. Jag har varit ohjälpligt sist på exakt alla bollar under ett drygt år.
Jag ber urskillningslöst om ursäkt till alla de tappra, modiga jävlar som vågat lyfta blicken och höja rösten rörande det hot vi nu står inför. Förlåt till alla som jag och övriga etablissemang kallat rasister. Jag förstår nu att man inte alls är rasist för att man vågar berätta hur denna terror ser ut. Jag har gått på vänsterns brutala lögner om att man är rasist om man ser den militanta grenen av islam som ett faktiskt och verkligt hot.
Jag ber om ursäkt för det.
Jag erkänner också att jag och alla andra statsministrar vi haft sedan mitten av sjuttiotalet, tillsammans med media, statlig television, statlig radio och varenda liten murvel på Södermalm, hjälpts åt med att tysta ner problemen med radikalisering i svenska förorter. Vi har lagt locket på. Vi har jagat alla som vågat uttrycka sig i dessa frågor. Vi har gett dem sparken och försökt sno all heder och ära av dem.
Jag medger detta utan förbehåll. Förlåt Sverige. Jag inser att det var jag, och inte ni, som varit naiva. Jag är sist med att begripa detta. Ni är smartare än vad jag är. Förlåt mig. Nu drar jag mig undan och utlyser nyval. Var rädda om er”.
DET talet hade jag applåderat…”

Veronica: ”Marcus Birro har tydligen tolkningsföreträde? Vad gör du för att minska hatet människor emellan? Förutom att deltaga i den sedvanliga politiska pajkastningen? Tröttsamt. Älska din nästa som dig själv betyder något när man praktiserar det. Om detta inlägg och om extremterrorism finns bara två ord att säga: ”Horror, horror” (för att citera en annan författare).”

Anonym man 1: ”på vilket sätt sysslar Marcus med ”Pajkastning” ? ”Vad gör du för att minska hatet människor emellan?” Är du helt blind heller? Det är sånna som du som ska betala notan för det som håller på att hända i Sverige så sluta och skyll ifrån dig. Är det ”Pajkastning” att vi har islamist sympatisörer i sveriges riksdag (Mehmet Kaplan) tycker du?”

Anonym man 2: ”Veronica Berling tycker nästan synd om dej.Hur ska det se ut om vi inte kritiserar idiotin som väller gram ur riksdagshuset. Vi Svenskar som älskar vårt land kan väl inte stillatigande se en dåre förstöra något dom byggts upp under lång tid .Löven borde ställas inför krigsrätt.”

Anonym kvinna: ”Vad är exklusivt för den islamistiska terrorn? Jag menar för det första har ju inte IS ett skit med islam att göra och för det andra finns det ju terrorister som anser sig vara kristna, som t.ex Breivik? Vad är skillnaden?
Och vad gör egentligen en människa till terrorist? Den slutsatsen jag kan dra är framförallt att en terrorist är en MAN och män står generellt för majoriteten av våldsbrotten, oavsett om det handlar om rån, våld i nära relationer, mord eller krig. Är det kanske egentligen män som vi ska bekämpa? Nej, det låter ju helt sjukt, alltså om vi skulle bannlysa alla män alt. mörda allihopa. Men i teorin skulle i princip nästan allt våld på jorden försvinna. Det jag tänker är dock att vi kanske behöver arbeta med manligheten som ett konstrukt. Kanske inte dela in människor i grupper, höja en grupp över en annan och framförallt inte hata. Då göder vi inte den våldbejakande manligheten som föder terrorism, revirpinkande och all den skit som typ 98% av jordens befolkning inte vill ha. Men istället för att göra det så gör Birro det totalt motsatta. Han ger terroristerna exakt det dom vill ha och verkar inte ens fatta det själv.”

Anonym man 3: ”Marcus är ytterligare en populist som skriver förenklat om ett komplext bekymmer. Förmågan att analysera politik o samhällets utveckling 2000 är usel o icke existerande. Förmågan att polarisera, skapa samhällsförakt uppgivenhet är lika stark som oförmågan att bidra till vårt nya samhällsbyggare är svagt. Vi saknar en nationell gemensam o genom tänkt migrationspolitik, ett ansvar som Stefan Löfven ännu inte kan skyllas för.”

Veronica: ”Exakt anonym man 3! Hur bygger vi vidare för samhället inför framtiden? Hur skall vi tänka med migrationspolitik, bostadspolitik och integrering? Hur ser flyktingsituationen ut år 2030, flyr människor fortfarande från krig och terrorism eller klimatförändringar eller svält? Vi behöver bygga broar inte främlingsfientlighet och politikerförakt. Vi lever i en demokrati och senast jag kollade var det majoriteten av svenska folket som röstade 2014 som tillsatte ”islamistsympatisörer” och andra. De är då indirekt ansvariga för ”idiotin som väller ur riksdagshuset”. Själv är jag inte särskilt intresserad av att etikettera mig med någon partifärg. Inte hudfärg heller.”

Jag kan säga att jag håller med anonym kvinna och anonym man 3. Intressant ändå att se hur resonemanget går ute i cybertrådarna. Jag har ingen färg mer än grön, men fasas över vilket politikerförakt en del visar. Stefan Löfven med flera är folkvalda, majoriteten av svenska folket sade sitt 2014. Vi lever inte in en diktatur eller stat med totalitarism, där vi inte kan välja våra förtroendevalda. Man kan förkasta extremterroism och respektera religionen islam och dess anhängare samtidigt som man hjälper de flyktingar som kommer till oss. Polariseringar av detta slag som Birro sysslar med skapar ännu mer fientlighet människor emellan.

”Älska din nästa som dig själv” – den egenskapen önskar jag att alla människor får – inklusive mig själv – i julklapp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s