Nya utsikter för 2017 – Från politiskt parti till tankesmedja!

På senaste styrelsemötet hemma hos Gunilla  3/1 bestämdes det att vi avvecklar Det Hållbara Alternativet som POLITISK organisation. Detta p g a två orsaker: Dels 3%-spärren till kommunfullmäktige som infördes hösten 2015 som innebär att vi måste göra en ännu bättre valrörelse samt större insats än sist. Detta mäktar vi inte med. Vi gav allt valet 2014 och var 40 röster från att ta ett mandat, snubblande nära! Då var vi fler och gränsen lägre. Detta har inneburit att vi som vill fortsätta att arbeta med gröna frågor funderat ett tag på hur vi lokalpolitiskt kan hitta andra forum att jobba vidare i. Det har dykt upp flera intressanta erbjudanden och alternativ under hösten. Vi tar kontakt med NLT och meddelar att vi upphör.

Vi beslutade att vi dock är kvar som en tankesmedja! Vi avvecklar partiet, säger upp kontot, men har kvar fb-sidan(hela tiden) och bloggen på wordpress(minst ett år till). Den som vill får gärna skriva debattartiklar eller anordna aktiviteter i tankesmedjans namn.

Styrelsen beslutade att vi ska cykledemonstrera 1 maj som förra året! Det kändes konstruktivt vårt sista styrelsemöte, det fanns -som vanligt – många goda idéer och vilja att arbeta vidare i annan form med gröna hållbara frågor!

Stort tack alla som stöttat oss både ekonomiskt och socialt, röstat på oss och givit oss luft under vingarna denna spännande tid – Ni är givetvis välkomna att fortsätta stötta oss här i vår tankesmedja
opolitiskt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s