Aktuellt inför valet 2014

Folkomröstning om Hamnstaden – Namninsamling pågår för fullt!

DHL Valtorget

Claes Hassel, Mira Trendowicz Hanson, Linda Nieuwenhuizen, Eva-Karin Berglund och Veronica Berling

I lördags började Det Hållbara Alternativet (a) att ta emot namnpåskrifter för en folkomröstning om hamnstaden. Vi fick ihop bortåt hundra namnunderskrifter. Många lidköpingsbor stannade också till hos oss på valtorget, Nya Stadens torg, för att diskutera hamnstaden och Lidköpings framtid. Det visade sig att många var emot hamnstaden i den tappning som nu föreligger och intresset för en folkomröstning var stort.

Tisdagen den 2 september finns vi på DLG med ett bokbord. Vidare finns vi på valtorget, Nya Stadens torg, varje onsdag och lördag och då finns fortsatt möjlighet att skriva på listan om folkomröstning i hamnstadsfrågan.

Vi i Det Hållbara Alternativet (a) säger NEJ till Hamnstaden enligt den plan som nu föreligger. Vi anser att strandremsan i centrala Lidköping ska utgöra ett grönområde – en allmänning – för rekreation, friluftsliv och turism. Vi kan bygga bostäder längre in mot centrum och på andra platser och låta minst 100 meter mot Vänern vara fritt från privata bostäder.

Varmt välkommen till oss på Valtorget och DLG!

Styrelsen i Det Hållbara Alternativet (a)

 

Läcköloppet

Läcköloppet

Den 1 augusti sprang Veronica Berling, Arne Appelqvist och Alexander Berglund Läcköloppet för Det Hållbara Alternativet (a)

Veronica Berling är kassör i partiet och Arne Appelqvist är medlem och också författaren bakom diktsamlingen – Bländad av skönhet – dikter om Vänern, Kinnekulle och Kållandsö.  Alexander är fotografen bakom de natursköna bilderna i den samma.

Läcköloppet Arne

Som kuriosa kan jag tillägga att Arne är 76 år och sprang 8 km på en timme när. Han har också deltagit i Göteborgsvarvet under en hel massa år och där sprungit 2, 1 km, ända fram till för tre år sedan då han fyllde 73 år. Arnes egen kommentar till varför han slutade var att han inte längre kände sig konkurrenskraftig.

Läcköloppet1

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s